Tips: Info til gjester

Mye av jobbingen med bærekraft handler om tiltak for bedre gjesteopplevelser internt i bedriften eller internt på reisemålet. For at gjesten skal være klar om alle de gode tiltakene vi jobber med og hvilke verdier vi representerer er det viktig med synliggjøring. Se hvordan vi har gjort det på lillehammer.com/bærekraft. Dette bidrar til at gjesten kanskje velger din bedrift framfor en annen. En del av opplæringen i bærekraft handler om gjesteopplæring og informasjon. Ikke alle gjester vet f.eks. hvordan de skal te seg i naturen (spesielt ikke de utenlandske), og trenger råd og veiledning i hvilke «regler» som gjelder i den norske fjellheimen.

Her er tips til gjesteinformasjon som kan kommuniseres

5 gode råd for hvordan du som gjest kan bidra til å opprettholde reisemålets attraktivitet, og unngå negativ belastning. Trå varsomt, og la de som kommer etter deg få like gode opplevelser!

Ta vare på kultur og tradisjoner 

Vår kulturarv gir et område identitet og er viktig å ta vare på. Opplev og ta vare på lokale tradisjoner, natur og miljø under ditt opphold. Få gode tips til opplevelser fra lokale verter.

Spis og handle lokalt

Mange av våre serveringssteder tilbyr lokalprodusert og/eller hjemmelaget mat og drikke. Støtt lokalsamfunnet og små lokale tilbydere, butikker og produsenter ved å handle lokalt.

Reduser, gjenbruk og sorter avfall

Vær besvisst i å resirkulere, sortere avfall og redusere matsvinn. Ha fokus på energisparing. La bilen stå – bruk beina, sykkel eller reis kollektivt dersom mulig.

Trø varsomt i naturen

Vi deler gjerne gleden over vår flotte natur med deg og håper at du vil trø varsomt og sette minst mulig spor. Allemannsretten gir oss muligheten til å oppleve og bruke naturen rundt oss. Og dette har vi full rett til så lenge vi tar hensyn, og følger reglene når vi er ute på tur. 

  • Følg stien,og unngå at nye stier etableres. 
  • Ikke kast avfall i naturen, og husk å rydde etter deg. 
  • Vis respekt for dyr og fugleliv. Husk båndtvang for hunder. 
  • Du kan fyre bål, men bruk etablerte bålplasser. 
  • Du kan plukke bær, sopp og planter for eget bruk.
  • Du kan fiske når du har kjøpt fiskekort.

Respekter privat eiendom

Det er ikke tillatt å telte nærmere enn 150 meter fra bebodd hus eller hytte. Telting på innmark er kun etter avtale med grunneier.

Ny reiselivssjef i Visit Lillehammer

Ny reiselivssjef i Visit Lillehammer

Veslemøy Eineteig Wedum (39) er konstituert som ny reiselivssjef i Visit Lillehammer. Med dette ligger alt til rette for at reiselivsselskapet og medlemmene får den innsatsen de fortjener frem til det nye selskapet, Rada Reiseliv SA, er på plass over nyttår.

les mer
Ansvarlig markedsføring

Ansvarlig markedsføring

Ved å tiltrekke seg de riktige gjestene, gi ærlig informasjon og ta hensyn til miljøet, lokalsamfunnet og den langsiktige bærekraften, kan vi skape et reisemål som er både attraktivt og ansvarlig. Ansvarlig markedsføring spiller en nøkkelrolle i dette.

les mer