Om merkevaren

Visit Lillehammer leder det nasjonale og internasjonale markedsarbeidet for regionen. VL skal gjennom målrettet markedsføring bidra til økt trafikk og sesongforlengelse og dermed tilrettelegge for bedret lønnsomhet i reiselivstilknyttede bedrifter i regionen.

FOTO: Visnes

Markedsarbeidet bygger til enhver tid oppunder selskapets mål:
«Norges mest attraktive og tilgjengelige opplevelsesregion hele året».

Grunnmuren i markedsarbeidet er bærekraft og konseptene «Into Norway», «Familieeventyret» og «Outdoor 365». I hvert konsept jobber vi med kjernehistorier. Konseptene er tilpasset ulike reisemotivasjoner. Trenden på verdensbasis er at de reisende vil bruke mer penger på lokale aktiviteter og opplevelser, og kultur har høy innflytelse ved valg av reisemål.

Markedsarbeidet bygges etter modellen Skape – Distribuere – Konvertere – Innsikt/Analyse som fokuserer på å skape og distribuere innhold i valgte kanaler med mål om at innholdet skal konvertere. Aktiviteter overvåkes og analyseres for å ha kundeinnsikt og kunnskap om effekten av våre tiltak.

Visjon

Ansvarlig og troverdig opplevelsesregion

Vi skal mobilisere en sterk evne og et brennende ønske om å lykkes som en samlet ansvarlig region. For som enkeltbedrifter spiller vi piano, som en del av den komplette opplevelsesregionen er vi en del av et flott orkester. Bare ved at alle står bak en felles merkevareplattform, kan vi oppnå den suksess vi fortjener, og som vil inspirere oss inn i vår felles fremtid.

Verdier

Leken, utfordrende, sporty og ekte.

Helstøpte mennesker gjør sine ting på bakgrunn av hvilke verdier de setter høyt. De har høy integritet og har satt seg mål. Å få et helt samfunn til å etterleve et felles verdisett er ikke alltid enkelt, men det er avgjørende for å få resultater av vårt felles arbeid.

I gamle dager lå all makt i bedriftseierens hender og hode. En diktatorisk lederstil som ikke ga mye rom for eget initiativ. Slik er heldigvis ikke verden lenger. Det å la være å utnytte regionens samlede intellektuelle og sosiale kapital betyr det samme som å legge en enorm positiv energi død.

Lillehammer og Gudbrandsdalen er en moderne region, et sosialt kraftverk som består av oppegående ansatte og innbyggere med høy grad av fremtidsrettet fokus.

Likevel har vi et par ting å lære fra gamle regimer, nemlig viktigheten av å ha et felles verdisett og en felles målsetning for vårt arbeid. Det gjør at sporene etter oss blir fylt med et innhold som er større enn selve produktet. Sporene blir mer homogene, lettere å oppfatte og lettere å forholde seg til.

Hvordan lever vi ut vårt verdigrunnlag?

Vi er Ekte.

Vi fra Lillehammer og Gudbrandsdalen er ekte, vi er oss selv. Vi prøver ikke å forestille oss og fremstå som noe annet enn det vi er. Vi er stolte av å bo og leve i regionen. Dette ønsker vi å dele med hverandre og de som kommer hit som gjester. Vi er et viktig element i andre menneskers opplevelse, og det setter høye krav til oss. Vi er tilstede i nuet og for den personen vi kommuniserer med.

Vi er sporty.

Vi fra Lillehammer og Gudbrandsdalen er sporty. Dette innebærer ikke nødvendigvis at vi går milevis på ski eller at vi trener minst 3 dager i uka. Vi er aktive mennesker som er glad i våre omgivelser. Det innebærer også at vi har en sporty innstilling til livet og at vi er løsningsorienterte. Vi har evnen til å ta ting på sparket og synes det er morsomt. Og alltid med den beste intensjon for å hjelpe – i møtet med andre.

Vi er utfordrende.

Vi fra Lillehammer og Gudbrandsdalen utfordrer oss selv. Vi er ikke tapt bak en vogn. Vi er alltid på hugget og vi er optimister. Ved hjelp av vår felles styrke kan vi oppnå resultater, og vi vet det. Utfordrende personer er uredde. For oss eksistrerer ikke problemer, bare utfordringer. Vi har pågangsmot og energi nok til å være utholdende. Det er viktige egenskaper for å gjøre et målbevisst arbeid, og faktisk komme i mål.

Vi er lekne.

Vi fra Lillehammer og Gudbrandsdalen er lekne. Vi er glad i livet og ønsker å ha det moro. Viktigheten av blide mennesker er åpenbar og en morsom arbeidsplass er en god katalysator for virkelig å oppnå resultater til alles beste. Inkludert deg selv. Vi skal heve hendene over hodet og smile. Smile over at vi bor og virker her – fordi vi trives godt.

Posisjon

Lillehammer og Gudbrandsdalen. I ytterkanten av det urbane Europa ligger naturens muligheter åpne. Der er livet i friluft mer enn en kilde til mosjon og atspredelse – det er en del av identiteten til regionen og menneskene som bor der. Det samme er den rike historien som har skapt et pulserende samfunn med et dynamisk kulturliv og en levende hverdag. Til sammen skaper dette et unikt mangfold som gir våre gjester en komplett ferieopplevelse med livgivende stimulans til både kropp og sinn.

Lillehammer og Gudbrandsdalen er symbolet på den norske friluftskulturen. Det går en linje fra Birkebeinernes bragder for tusen år siden til dagens brede aktivitetstilbud. Vår erfaring som arrangør av store sportsarrangementer har gitt oss unik kompetanse til å møte behovene til våre gjester fra nær og fjern. Gjennom offensiv destinasjonsutvikling og kreativt samarbeid videreutvikler vi vårt tilbud og skaper hver dag det mest komplette ferietilbudet.

Merkevareløfte; Lillehammer og Gudbrandsdalen

 • … er porten til lett tilgjengelige fjellopplevelser året rundt
 • … har et stabilt klima
 • … er snøsikkert med et variert alpintilbud og et av verdens beste langrennstilbud
 • … er familiens opplevelsesregion
 • … har arrangementer i verdensklasse
 • … utånder et sporty image
 • … utfordrer – fysisk og intellektuelt
 • … setter varige spor i sjelen
 • … har rik kulturarv og tradisjoner, forvalter det norskeste norske
 • … er kjent inspirasjonskilde for kunstnere som Ibsen, Undset og Bjørnson
 • … er et bærekraftig reisemål
 • Lillehammer har en pulserende by, full av kulturliv og glede
 • Innbyggerne er uformelle og gjestfrie og opptatt av kvalitet og kunnskap

Nyheter