El-sykkel utleie – pilot sommer/høst 2020

Lillehammer Bysykkel er en testpilot for fremtidens mobilitet. Når du kommer med tog eller buss til Lillehammer, står det en elsykkel klar til bruk for en tur i byen. Du trenger bare å låse den opp, betale og levere via app. Målgruppen for el-sykkel ordningen er både tilreisende, lokalbefolkning  og studenter. Piloten er et samarbeid med Lillehammer kommune og ShareBike.
Foto av elsykkel utendørs

Hvordan fungerer Lillehammer Bysykkel?

I sommer har vi fått på plass el-sykkel utleie i Lillehammer hvor tilreisende og lokalbefolkning kan leie el-sykkel via appen Lillehammer Bysykkel. Dette er et samarbeid med Lillehammer kommune som eier 20 av syklene, og i tillegg har vi leid 10 sykler av ShareBike (som er leverandør av app og driftssystem). I disse Korona tider er sykkel et ekstra trygt framkomstmiddel.

El-syklene er tilgjengelige på StasjonenBirkebeineren Hotell & Apartments (Olympiaparken) og på Lillehammer camping. Du kan hente ut sykkelen et sted og returnere den et annet sted. Pris for leie er 40,- per time og 200,- per dag. Du låser opp, betaler og leverer sykkelen via appen Lillehammer Bysykkel. Fra september vil sykkel-ordningen bli tilbudt studenter og bedrifter. Målet er å teste ut framtidens mobilitetsløsninger! Og i disse Korona tider er sykkel et godt fremkomstmiddel.

6 gode grunner til å benytte el-sykkel

Det er gøy.
Mange synes allerede at det er gøy å sykle, men med en elsykkel blir sykling virkelig en lek. For alle og i alle aldersgrupper. «Det føles som å fly», er en vanlig kommentar fra nye elsyklister. Den nye sykkelgleden inspirerer mange til å sykle litt ekstra langt og litt ekstra ofte. Noen sier at elsykkelen gjør at de oppdager koselige omveier som gir dem den lille ekstra opplevelsen i hverdagen.

Det går lettere oppover og rekkevidden øker.
Det går lettere å sykle i oppoverbakke når man har en liten elektrisk hjelpemotor. Og akselereringen går smidig fra full stopp til god hastighet etter hvert veikryss. Dessuten blir de færreste slitne, selv over lange distanser, så det byr ikke på noe problem å holde et jevnt tempo.

Du sykler mer.
Elsyklister sykler mer enn vanlige syklister; hele 70 prosent mer faktisk. Det er antageligvis fordi det er lett, gøy og det går fort. Derfor er det enklere å velge elsykkelen fremfor bilen eller bussen, og det er lett å sykle seg en lang tur.

Bratte bakker er ingen hindring.
Den lille elektriske hjelpemotoren hjelper deg opp bakkene. Enkelt og greit.

Du slipper å kjøre bil, sitte i kø og lete etter parkeringsplass.
Elsykkelen kan gjøre det mulig for deg å slippe å ta bilen. Det blir mulig å sykle raskt til jobben selv om avstanden er godt over 10 km og du trenger ikke engang å være svett når du kommer fram. Du slipper å sitte i kø og den stadige frustrasjonen med å lete etter parkeringsplass når du egentlig har dårlig tid. Og du slipper å sitte stille enda mer av dagen enn det du gjør ellers.

Du sparer miljøet.
Visste du at hver elsykkel i bruk reduserer ett kg CO2-utslipp hver dag fordi den erstatter bil- og kollektivreiser? Den skaper ingen støy, ingen lokal luftforurensning, den krever lite areal og den sliter ikke på veiene.

Foto av el-sykkel utendørs
Logo Lillehammer Bysykkel
Reiselivsdebatt på Lillehammer

Reiselivsdebatt på Lillehammer

Hvordan vil politikerne jobbe for reiselivet i Innlandet? NHO Reiseliv inviterer kommunepolitikerne til debatt om eiendomsskatt, skjenkepolitikk, yrkesfag m.m –  med mulighet til å stille spørsmål til kandidatene.

les mer