Lokalmat – tilby bedre matopplevelser

I samarbeid med VOR (Visit Oslo Regionen) tilbyr vi matkurs 16. og 17. februar (gjennomføres digitalt). Kurset retter seg mot kokker med lengre erfaring som ønsker ny inspirasjon, unge kokker og lærlinger, samt ufaglærte praktiserende kokker. Det er en fordel at spisestedet deltar med en beslutningstaker/leder i bedriften.

Foto av kokker som presenterer mat

Kurs i gode matopplevelser basert på lokale råvarer

Lær å utnytte mer norske og lokale råvarer, slik at du kan gi dine gjester en bedre smak av regionen og Norge. Bli med på kurs for å utvikle sesongbaserte menyer basert på ditt spisesteds lokale fortrinn og historie.

Kursinnhold

Du får verktøy og kunnskap for å gi dine gjester en god og lønnsom meny, samt gjennomgang av nøkkelfaktorer av god kjøkkenøkonomi. Kurset har fokus på å bruke flere norske råvarer og utvikle menyvariasjon basert på sesong.

Noen tema som dekkes under kurset:

-Teknikker og tips, tidsbesparende teknikker som gir variasjon i hverdagen

-Nøkkelfaktorer for god kjøkkenøkonomi, kalkulering, verktøy og vareflyt

-Tips og eksempler til maksimal utnytelse av råvarer og inntjening, svinn

-Hva kjennetegner mat og drikke fra Osloregionen? Lokalmat, historie og tradisjon

-Kommunikasjon og bruk av lokalmat på menyen, menyskriving

 

Kurset er satt opp som et lunsj til lunsj-kurs, og gjennomføres digitalt. Tidsplanen er som følger:

Dag 1  kl. 12.00-17.00

Dag 2  kl. 09.00-13.00

Kulinarisk Akademi står for gjennomføringen på vegne av Innovasjon Norge og VisitOsloRegion. Deltakerne får tilsendt kursmateriell, oppskrifter og kalkulasjonsskjema.

 

Kursledere

Kjell Patrick Ørmen Johnsen, matfaglig leder

Kjell Patrick studerte økonomi og administrasjon før han ble kokk. Han har jobbet på restaurantene Renaa og Credo, og drevet cateringfirma. Kjell Patrick vant gull i NM i 2017 og ledet det norske kokkelandslaget som ble olympisk mestere i 2020.

Morten Haakenstad, matfaglig rådgiver

Morten har allsidig og bred erfaring fra blant annet Brasserie Fengselet, Engø Gård, Restaurant Vox (Island), Mathuset Solvold og Lysebu. Morten er rolig og stødig og leverer alltid.

 

Praktisk informasjon

Dato:   16.- 17. februar 2021 (lunsj til lunsj)

Sted:   Elektronisk. Kurset holdes på Zoom og LearnWorlds, dere vil få tilsendt lenke for å bli med i møtet i god tid før kursstart.

Frist:  Påmeldingsfrist er fredag 29. januar. Påmeldingen er bindende.

Pris:  Egenandel for kurset er 500 kr per medlemsbedrift/partner i destinasjonsselskap og 750 kr for ikke-medlemsbedrifter

Antall:   Maks antall deltakere er 30, «førstemann til mølla» gjelder. Vi forbeholder oss retten til å avlyse ved for få påmeldte innen fristen.

Påmeldingsskjema finner du her

Ved spørsmål ta gjerne kontakt med ditt destinasjonsselskap eller prosjektleder Mat og reiseliv i #Osloregionen på e-post kjersti@akershus.com eller telefon 959 04 895.

 

Local food – offer better dining experiences

Local food – offer better dining experiences

Local food – offer better dining experiences Learn to make more use of Norwegian and local produce so that you can give your guests a better taste of the region. Join a course to develop seasonal menus based on your eatery's local advantages and history. 20. and 21....

les mer
Reviderte strategier

Reviderte strategier

Reviderte strategier Vi har jobbet siden i fjor høst med å ta fram en revidert virksomhets- og markedsstrategi for de neste fem årene.   Vi ønsker at alle medlemmer og samarbeidspartnere bør sette seg inn i både målene og strategiene for både selskapet og regionen...

les mer