Miljøsertifisering

Visit Lillehammer arbeider aktivt for at bedrifter skal jobbe mer bærekraftig, og  bli miljøsertifisert. Så langt er litt over 20 av våre medlemsbedrifter miljøsertifisert og flere andre bedrifter ønsker å starte en sertifiseringsprosess. Alle våre medlemsbedrifter som er miljøsertifisert kan benytte Bærekraftig reisemål-logoen i sin markedsføring sammen med Lillehammer logoen og egen miljøsertifiseringslogo.

Hvilken type miljøsertifisering passer min bedrift?

For overnattingsbedrifter som ønsker å bli miljøsertifisert anbefales Green Key eller Miljøfyrtårn. For campingbedrifter har Green Key den mest tilpassede løsningen, mens for serveringsbedrifter og aktivitetsselskap er Miljøfyrtårn mest aktuelt. For arrangement finnes Miljøgodkjent arrangement (FEE som også står bak Green Key) eller Miljøfyrtårn som har egne kriterier for arrangement.

N

Green Key miljøsertifisering

Visit Lillehammer har i samarbeid med Norsk Turistutvikling og FEE Norway tatt tak i miljøsertifiseringsordningen Green Key med formål å få på plass en bedre tilpasset ordning for fjellstuer og mindre overnattingsbedrifter. Green Key er skreddersydd for reiselivsnæringen, og er en internasjonal ordning som eksisterer i 56 land.

N

Miljøgodkjent arrangement

Visit Lillehammer har tatt initiativ til å få på plass ordningen «Miljøgodkjent arrangement» gjennom FEE Norway. Peer Gynt på Gålå og WC Kvitfjell var piloter og bruker fortsatt ordningen. For Visit Lillehammer, som en av landets største arrangementsregioner, er det viktig å få med flere arrangører i bærekraftarbeidet.

Miljøgodkjent arrangement er en utmerkelse for arrangører som vil redusere egen miljøbelastning. Ordningen tilbyr et digitalt verktøy, oppfølging og gode ressurser som bidrar til å forenkle prosessen og gi god oversikt over status og muligheter for forbedringer. Prosessen mot å oppnå utmerkelsen er overkommelig for arrangementet med både stor og liten administrasjon.

N

Miljøfyrtårn nettverkssertifisering

Som et tilbud til våre medlemsbedrifter har vi tidligere startet miljøfyrtårn sertifisering i nettverk hvor flere bedrifter jobber sammen, og kan dele erfaring og lære av hverandre. Vi ønsker å starte en tilsvarende prosess i 2024, dersom din bedrift er interessert i å starte prosessen med å bli miljøsertifisert, ta gjerne kontakt med oss!

Effekter av å jobbe med bærekraft

Her er noen erfaringer fra våre allerede miljøsertifiserte reiselivsbedrifter om effekter av å jobbe med bærekraft:

  • Besparelse på mye, kaster mindre mat, bedre miljø, bevisstgjøring ovenfor de ansatte og våre kunder. Får flere kunder!
  • Store økonomiske besparelser. Vi kaster mindre, bruker mindre vann og mindre strøm – ergo; sparer kroner.
  • Tiltak som reduserer sykefravær, herunder arbeidsrutiner, (fysisk og psykisk arbeidsbelastning).
  • Har gitt oss kompetanse, og gjort noe med holdninger og fokus.
  • Det er viktig og riktig å være opptatt av miljø. Vi ser at for mange gjester er det viktig at vi har et klart standpunkt og klare holdninger til dette.

–> Ta kontakt med [email protected] for mer informasjon om miljøsertifisering.

Sertifiserte medlemsbedrifter:

Ansvarlig markedsføring

Ansvarlig markedsføring

Ved å tiltrekke seg de riktige gjestene, gi ærlig informasjon og ta hensyn til miljøet, lokalsamfunnet og den langsiktige bærekraften, kan vi skape et reisemål som er både attraktivt og ansvarlig. Ansvarlig markedsføring spiller en nøkkelrolle i dette.

les mer
Reiselivet inviterer lokalbefolkningen

Reiselivet inviterer lokalbefolkningen

9. juni 24 | Kommende helg inviterer Visit Lillehammer og reiselivsaktørene i Lillehammer og Gudbrandsdalen lokalbefolkningen til å oppleve lokale attraksjoner og aktiviteter med gratistilbud og gode rabatter. Arrangementet starter allerede lørdag med gratis gondol og muligheten til å oppleve nyskapingen Neveresting i Hafjell.

les mer