Nyheter sommeren 2022

Vi gleder oss alle til sommeren, en spennende sommer, en sommer hvor det vil skje mye i hele vår fantastiske region. Noe av dette hadde vi tenkt å snakke om på kick offen, men her kommer en liten skriftlig smakebit:

Kulturfestivalen Peer Gynt, Aksel Hennie som Peer Gynt

Aksel Hennie i Peer Gynt spiller rollen som Peer Gynt | Foto: Kulturfestivalen Peer Gynt

Kulturfestivalen Peer Gynt

Aksel Hennie som ny Peer Gynt. Ryktene sier at det blir fantastisk. KORK med Anne Marit Jakobsen i Høgfjellskonserten Ved Rondane.  Høgfjellskonserten arrangeres denne gangen lørdag 13. august. Dette for at gjestene skal kunne få med seg både konserten og forestillingen ved Gålåvatnet senere på kvelden. Det er bare å glede seg.

Les mer om Kulturfestivalen Peer Gynt

Og når vi først er inne på festivaler.

De blir det flere av.  Sjekk ut våre rikholdelige meny i arrangementsoversikten.

 

Stepping out, utstilling på Lillehammer Kunstmuseum

Stepping Out

… er en utstilling som allerede har skapt overskrifter, og det forventes mange besøk til Lillehammer Kunstmuseum til denne unike utstillingen av kvinnelig samtidskunst fra Kina. Utstillingen står til 16. oktober før den sendes videre ut i verden.

 

Fyr og Flamme hunderfossen Eventyrpark

Årets nyhet i Hunderfossen Eventyrpark! | Foto: Hunderfossen Eventyrpark

I Fyr & Flamme på Hunderfossen!

ÅRETS NYHET!  Introduksjon av Fyr & Flamme. Disse to uoppdragelige dragene blir å finne flere steder i sommer. Både som en ny kjøreattraksjon for store og små, og i årets sommerunderholdning.

Ikke nok med det, verdt å nevne er også at fjorårets nyhet, Reodor Felgens Hyperakselerator, som vant den internasjonale parkbransjens Oscar – Thea Awards.

Juryen trekker frem det særegne med Reodor Felgen og hvordan Hunderfossen har klart å videreformidle Kjell Aukrust sitt unike skaperverk til kommende generasjoner. Utdelingen ble dekket av både NRK og Tv2.

 

"Flowklypa" i Hafjell Bike Park

Årets nyhet i Hafjell Bike Park: Den barnevennlige nedfarten «Flowklypa» | Foto: Erland Kirkebøen Husom

Men vi skal også ha en masse aktiviteter:

golf på Skeikampen og i Hafjell. Sykkel over hele regionen, og ikke minst heisbasert sykling.

Nyheten i Hafjell Bike park er nedfarten «Flowklypa», en enklere nedfart hvor du også kan bruke egen sykkel.

Lyst på startnummer?

Og har du lyst til å dra på deg et startnummer er det selvfølgelig flere muligheter. Enten du vil bruke joggesko eller sykkel.

Nyhet fra Birkebeinerrittet er en ny turklasse for de som vil oppleve turen over fjellet med litt lavere skuldre. Her kan du også sykle med EL-sykkel. Furusjøen Rundt rittet er også på kalenderen.

Et skikkelig adrenalin kick

… Lillehammer Olympiapark gleder seg til sommerføre. Bob på sommerstid er noe du bare kan gjøre i vår region. Et skikkelig adrenalinkick, og det kombinert med rafting og downhillsykling så vil du føle at du lever.

 

Dekket bord på Sygard Grytting gårdshotell. Foto: Sygard Grytting

Dekket til måltid på Sygard Grytting i Gudbrandsdalen, et av mange steder langs Matruta Gudbrandsdal | Foto: Sygard Grytting

 

Med alle opplevelser og aktiviteter hører god mat og drikke til

Matrute Gudbrandsdalen og Gudbransdalesvegen er en opplevelse.

Og ikke nok med det, det vil skje mye rundt på våre forskjellige destinasjoner.

 

En skjult perle?

Vandring, tur i fjellet, finne roen og den gode feriefølelsen. Det kan vi, og det vet vi alt om. Alle de turene som feriefolket gleder seg til. Kanskje kan dere friste med noe nye forslag? Hva med en tur til Langsua Nasjonalpark, en perle som stadig blir bedre tilrettelagt.

Lillehammer.com i 2023

Lillehammer.com i 2023

Som digital turistinformasjon og markedsføringskanal er Lillehammer.com (inkludert inspirasjonsbloggen blogg.lillehammer.com) en av regionens viktigste digitale kanaler.

les mer