Studieturer til lokalmatprodusenter

For at flere serveringsbedrifter skal bli bedre kjent med smaken av Gudbrandsdalen, lokalmatprodusentene, råvarene og matens opprinnelse arrangerer Matrute Gudbrandsdal studieturer.

Gudbrandsdalen er «indrefileten» av matopplevelser i Norge. Her finner du håndverksmat lagd med hjertet gjennom generasjoner. Matrute Gudbrandsdal gir deg en reise i tradisjoner, kultur, råvarer, ekte og rene smaker, lidenskap og glede.

STOLTHET og RAUSHET 

 Vi ønske at bedriftene i Matrute Gudbrandsdal skal være stolte verter og formidlere av lokale mattradisjoner, samtidig som de evner å utvikle nye smaker. De skal anbefale hverandre slik at gjestene får de beste opplevelsene på sin reise gjennom Gudbrandsdalen.

BREDT UTVALG og SYNLIG

Vi ønsker oss flere serveringssteder som serverer god håndverksmat, og at det skal være lett å finne fram til stedene gjennom www.matrutegudbrandsdal.no.

FORANKRING og KUNNSKAP

Vi ønsker at alle reiselivsaktører skal kjenne godt til «smaken av Gudbrandsdalen», lokalmatprodusentene, hvor de får kjøpt lokal mat og drikke, samt hvor de kan lære mer om historien bak råvarene.

For å nå disse visjonene arrangerer Matrute Gudbrandsdal studieturer.

Studieturer har blitt arrangert;

  • 27. mars 2019 med 22 deltagere fra 9 bedrifter. Besøk hos Annis, Sygard Grytting, Gudbrandsdalsmat og Billingen Seterpensjonat.
  • 21. oktober 2019 med 16 deltagere fra 8 bedrifter. Besøk hos Bonden Sylte, Heidal Ysteri og Brimi Sæter.

Neste studietur vil bli arrangert høsten 2020.

Reiselivsdebatt på Lillehammer

Reiselivsdebatt på Lillehammer

Hvordan vil politikerne jobbe for reiselivet i Innlandet? NHO Reiseliv inviterer kommunepolitikerne til debatt om eiendomsskatt, skjenkepolitikk, yrkesfag m.m –  med mulighet til å stille spørsmål til kandidatene.

les mer