Merethe Sandum

13. desember 2022

Aktuelle lenker:

Masterplan Gudbrandsdalen, en oppdatering 

Arbeidet med å forme en god og bærekraftig strategi for «Gudbrandsdalen 2030» har pågått jevnt og trutt i hele høst. Nyttårsforsettet vårt er ferdigstilling og «full fart ut i livet».

Det er en omfattende strategi vi jobber med, og etter arbeidsverksteder med dere i vår, har vi hatt jevnlige møter og dialog. Det har som kjent blitt laget et utkast til strategien, som vi har knadd og eltet siden sist. Vi hadde behov for å gå ned i detaljene. Det er ikke ambisjonene det står på. De er skyhøye. Men det er rammebetingelsene. Fordi vi skal gå fra ord til handling.

Vi har blant annet hatt et felles møte med daglige ledere og styreledere i de tre selskapene – for å se på de fem satsingsområdene. (Se vedlagte matrise) Hvert selskap har dypdykket ned i finmaterien i planen, for å sikre at det som står der, er ting vi kan stå 100% inne for, og som vi ser som realistisk å få satt ut i livet.

Det er med glede og entusiasme vi nå kan meddele at vi er i ferd med å ferdigstille handlingsplanen. Neste milepæl blir å fjerne «utkast- stempelet» fra dokumentet, og sammen med dere – enes om at innholdet – selve masterplanen – er noe vi alle godkjenner som vår felles «ledestjerne» for utvikling av reiselivet i Gudbrandsdalen framover.

Her kommer derfor et lite «pip» om at masterplanen «Gudbrandsdalen 2030» vil komme din vei på nyåret. Da skal planen nemlig ut på høring hos samtlige medlemmer i de tre samarbeidene destinasjonsselskapene – og i alle de 13 kommunene. Denne høringsrunden har som mål å sikre at du og jeg og alle involverte kjenner sitt «eierskap» til masterplanen.

Etter høringsrunden, vil masterplanen bli endelig vedtatt.

Visit Lillehammer, Nasjonalparkriket reiseliv og Visit Jotunheimen, representert gjennom styreledere og daglige ledere per selskap, har neste masterplanmøte den 13.januar 2023.

Inntil da ønsker vi dere en givende førjulstid og ei kreativ, aktiv – og akkurat passe avslappende jul – og full fart inn i et nytt og garantert opplevelsesrikt år. Vi gleder oss til å gi gass i 2023!

Juleklem fra «reiselivets treenighet»;

Lillehammer.com i 2023

Lillehammer.com i 2023

Som digital turistinformasjon og markedsføringskanal er Lillehammer.com (inkludert inspirasjonsbloggen blogg.lillehammer.com) en av regionens viktigste digitale kanaler.

les mer
Oppsummering fra medlemsmøte 28. november

Oppsummering fra medlemsmøte 28. november

Medlemsmøtet som ble arrangert tirsdag 28. november på Scandic Victoria Lillehammer samlet omtrent 50 deltakere. På møtet ble det kort orientert om framtidens digitale turistinformasjon og prosessen om etablering av et nytt reiselivsselskap bestående av Nasjonalparkriket Reiseliv, Visit Lillehammer og Visit Mjøsa.

les mer
Summit Kvitfjell

Summit Kvitfjell

29.februar.-1.mars I Summit Kvitfjell er en arena skapt for både reiseliv- og næringslivsaktører regionalt og nasjonalt. Her samles ledere, gründere og vekstbedrifter samt noen av våre ledende politikere.

les mer