Merethe Sandum

13. desember 2022

Aktuelle lenker:

Masterplan Gudbrandsdalen, en oppdatering 

Arbeidet med å forme en god og bærekraftig strategi for «Gudbrandsdalen 2030» har pågått jevnt og trutt i hele høst. Nyttårsforsettet vårt er ferdigstilling og «full fart ut i livet».

Det er en omfattende strategi vi jobber med, og etter arbeidsverksteder med dere i vår, har vi hatt jevnlige møter og dialog. Det har som kjent blitt laget et utkast til strategien, som vi har knadd og eltet siden sist. Vi hadde behov for å gå ned i detaljene. Det er ikke ambisjonene det står på. De er skyhøye. Men det er rammebetingelsene. Fordi vi skal gå fra ord til handling.

Vi har blant annet hatt et felles møte med daglige ledere og styreledere i de tre selskapene – for å se på de fem satsingsområdene. (Se vedlagte matrise) Hvert selskap har dypdykket ned i finmaterien i planen, for å sikre at det som står der, er ting vi kan stå 100% inne for, og som vi ser som realistisk å få satt ut i livet.

Det er med glede og entusiasme vi nå kan meddele at vi er i ferd med å ferdigstille handlingsplanen. Neste milepæl blir å fjerne «utkast- stempelet» fra dokumentet, og sammen med dere – enes om at innholdet – selve masterplanen – er noe vi alle godkjenner som vår felles «ledestjerne» for utvikling av reiselivet i Gudbrandsdalen framover.

Her kommer derfor et lite «pip» om at masterplanen «Gudbrandsdalen 2030» vil komme din vei på nyåret. Da skal planen nemlig ut på høring hos samtlige medlemmer i de tre samarbeidene destinasjonsselskapene – og i alle de 13 kommunene. Denne høringsrunden har som mål å sikre at du og jeg og alle involverte kjenner sitt «eierskap» til masterplanen.

Etter høringsrunden, vil masterplanen bli endelig vedtatt.

Visit Lillehammer, Nasjonalparkriket reiseliv og Visit Jotunheimen, representert gjennom styreledere og daglige ledere per selskap, har neste masterplanmøte den 13.januar 2023.

Inntil da ønsker vi dere en givende førjulstid og ei kreativ, aktiv – og akkurat passe avslappende jul – og full fart inn i et nytt og garantert opplevelsesrikt år. Vi gleder oss til å gi gass i 2023!

Juleklem fra «reiselivets treenighet»;

Summit Kvitfjell

Summit Kvitfjell

2.-3.mars I Den nasjonale reiselivskonferansen Snowballkonferansen arrangeres i år for 12. gang sammen med Russisprangkonferansen. I år som en del av Summit Kvitfjell, næringslivsuka på snø.

les mer
Dette planlegger vi for vinteren

Dette planlegger vi for vinteren

Arbeidet med oppdatere våre digitale flater med vinterinnhold og vinterkampanjer starter opp i etterkant av høstferien. De betalte kampanjer startet i midten av november.

Hovedmål er å inspirere til en reise til regionen, med konvertering til opplevelser i regionen.

les mer
Et reiseliv i endring

Et reiseliv i endring

Reiselivet er inne i en omstilling. Nye trender, endrede rammebetingelser, og store endringer (og sprik) i forventninger til hvilke rolle et destinasjonsselskap skal ha.

les mer
Dette planlegger vi for jula

Dette planlegger vi for jula

Vi samarbeider som vanlig tett med Tur Digital i planlegging og gjennomføring av betalte kampanjer. Hovedmål er å inspirere til en reise til regionen, med konvertering til opplevelser i regionen.

les mer