Dette planlegger vi for sommeren 2023

I god tid før påske startet arbeidet med å oppdatere våre digitale flater med innhold for sommeren. De betalte kampanjene hadde oppstart i påskeferien, og i ukene etter påske skiftet vi fokus til sommer i våre sosiale medier.

Overordnet målsetting for markedsarbeidet til Visit Lillehammer er flere reisende til regionen, sesongforlengelse, lengre oppholdstid og gjenkjøp. 

–> Send innhold fortløpende til [email protected]

Prinsessen foran slottet i Hunderfossen Eventyrpark

FOTO: Joakim Mangen

Betalte kampanjer

Sommerkampanjen hadde en liten oppstart i påskeferien, før den startet for alvor i begynnelsen av mai. Kampanjen holder det gående gjennom sommeren, men vi vil være mest tilstede i første halvdel.

Kampanjen vil målrette en større Oslo-region, Trøndelag og vestover mot Møre- og Romsdal. Vi vurderer fortløpende kanal. Budsjettet for sommeren er ca 40% av beløpet som benyttes i løpet av hele året på såkalt «push-kampanjer» hvor vi annonserer aktivt ut for å treffe og inspirere potensielle besøkende via sosiale medier (Eksempel: Facebook, Instagram, TikTok).

Vi samarbeider som vanlig tett med Tur Digital i planlegging og gjennomføring av kampanjene.

  • Tidsperiode: Påskeferien, Mai – begynnelsen av august, med størst vekt på første halvdel av sommeren.
  • Målgruppe: Reisende som motiveres av felleskap, energi og kulturopplevelser.
    Barnefamilier og voksen par eller vennegjenger. (Silje Supermamma og Kari Kultur)
  • Mål: Inspirere til en reise til regionen, med konvertering til opplevelser i regionen.
    Visit Lillehammer vekker og bygger interesse for regionen, medlemmene sikrer salget.
  • Kanaler: Meta (Facebook og Instagram), TikTok, Google Ads Søk

Det brukes som vanlig spend på Google Ads gjennom hele året hvor hovedmål på kampanjene er konverteringer på nettsted og til medlemmene. Budsjettene her kommer i tillegg til sesongkampanjer.

 

Kjerneinnhold i betalte sommerkampanjer:

I januar hadde vi oppstart for nytt konsept til betalte kampanjer. Vi har satt søkelyset på å vise fyrtårn i kombinasjon med mindre kjente opplevelser. Målet er å motivere de reisende til å oppdage større deler av regionen vår. Les mer om det nye konseptet: Hunderfossen X».

Øverst i trakten, for å inspirere:

Inspirerende artikler/landingssider:

Tilbuds- og pakkesider for å bidra til salg hos bedrifter:
Tilbudssidene er en del av vår trafikkdrivende kampanjer. Som medlem i Visit Lillehammer har du muligheten til å få publisert «restplasser» og pakketilbud på overnatting og opplevelser via vår blogg. I sommer opprettes det 2 blogger:

–> Send tilbud til –> [email protected]

 

Vi kan tilby samarbeid rundt betalte kampanjer

Inspirasjon / Informasjon: Med felles budsjett kan vi nå et større publikum, vi samarbeider gjerne.

I praksis kan et samarbeid bety at vi sammen går mot et nytt marked. Visit Lillehammer jobber med sitt innhold og driver trafikk til egne kanaler, mens medlemmene blir med inn i VL sine kampanje med eget innhold og driver trafikk til egne kanaler basert på sine egne mål og behov.

Selge: Du som medlem får muligheten til å jobbe mot et publikum vi allerede har inspirert.

I din kampanje kan du gå rett til salgsfasen. I denne fasen settes det opp kampanjer basert på mål og behov til det enkelte medlem. (Retargeting). Tur Digital er vår partner og i samarbeidet tilbyr de råd og sparring, setter opp kampanjer og rapporter og er en diskusjonspartner når man setter mål, innhold og budskap. Det er viktig at du har eierskap og engasjement til kampanjen, samt leverer alt av materiell til ferdig annonse (film, foto, tekst, link til web etc)

–> Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller ønsker å bestille en kampanje

 

Innhold for organisk spredning

Vi jobber kontinuerlig med å oppdatere våre hovedkanaler Lillehammer.com og Blogg.lillehammer.com med sesongrelevant innhold. Innholdet benyttes for organisk spredning i sosiale medier (og som landingssider i våre betalte kampanjer).

Nettsted og blogg

Et av de stedene vi har muligheten til å utgjøre en forskjell for destinasjonen, er å kunne pakke sammen ulike opplevelser og vise disse til potensielle gjester. I tillegg til kvalitetssikring av vårt nettsted bruker vi derfor en del ressurser på oppdatering av vår reiseblogg «Reiseguide | din guide til Lillehammer og Gudbrandsdalen». Her vil dere se at vi hver sesong oppdaterer og publiserer en rekke tidsaktuelle tips på hva man kan oppleve hvor og når rundt omkring i regionen vår. Dette innholdet deles videre som lenkeinnhold i våre sosiale medier, samt benyttes som landingssider i våre betalte kampanjer.

Ta gjerne en titt på vårt sesongrelaterte innhold på:

–> og send oss informasjon om dine produkter og nyheter slik at dette kan inkluderes!

Sosiale medier

Vi har fortsatt hovedfokus på kanalene Facebook og Instagram. På Facebook fortsetter vi å bruke innhold fra nettsted og blogg, mens vi fortløpende innhenter/produserer og publiserer innhold både via Facebook og Instagram. Vi tilbyr fortsatt muligheten for insta take-over til våre medlemmer.

Tina og Anni som dere møtte i vinter, kommer tilbake i sommer for å jobbe med innholdsproduksjon til sosiale medier. Tina og Anni setter fokus på mangfoldet i regionen, mens vi innhenter og produserer innhold for fyrtårn via andre kilder og konsepter.

Innholdsnettverk

Innholdsnettverket med våre medlemmer skal fungere som et redaksjonelt utvalg for å identifisere og produsere aktuelt innhold til VL sine flater. Her er ønsket å knytte sterkere bånd mellom aktører som produserer innhold «til daglig», og kunne bidra til å bruke dette innholdet fra en «destinasjonssynsvinkel». Vi jobber videre med konsepter for innhold, med mål om å gjøre det enklere for flere av våre medlemmer å lage innhold som enkelt kan vises i våre kanaler.

Overnatting i svevetelt

Svevetelt med utsikt utover Gudbrandsdalen hos Eventyrlige opplevelser i Midt-Gudbrandsdalen
Foto: Bård Gundersen

Badestrand ved Langsua nasjonalpark

Badestrand innover mot DNT Liomseter, en turisthytte med perfekt utgangspunkt for turer i Langsua Nasjonalpark 
Foto: Bortelaget

Slik kan du få mer oppmerksomhet

Innhold til tilbudsblogger og muligheten for å kjøpe salgsutløsende annonser, i tillegg til å bidra med nyheter, innhold og oppdateringer på Lillehammer.com er av de viktigste tiltakene du kan engasjere deg i.

–> Les om flere tiltak i artikkelen: Slik kan du som medlem få mer oppmerksomhet

Innhold for organisk spredning. Eksempel: Morgenkaffe

Et av konseptene som er jobbet frem av vårt innholdsnettverk er «Morgenkaffe». Her ønsker vi å la våre medlemmer ta våre følgere i sosiale medier med på en morgenkaffe hjemme hos dere.

Les mer: «Kom ta en morgenkaffe med oss!»

Vi har alltid som mål å vise godt innhold fra regionen, ta kontant med oss dersom du har noe vi ønsker å dele!
–> Ta kontakt med oss på [email protected]

Sommertilbud og pakkeopplevelser 

Har du noen rabatter eller restplasser du vil bruke for å booste salget i en periode? Eller har du pakket noen gode opplevelser som du ønsker å bruke for å inspirere (og selge…) en reise til Lillehammer og Gudbrandsdalen?

Vi oppretter i sommer 2 blogger: 

Ta en kikk på bloggene, se om du har noe tilsvarende som du ønsker å formidle. Vi legger inn informasjon fortløpende.

–> Send til [email protected]

Retargeting kampanje

Gjennom våre betalte kampanjer opparbeider vi oss gode målgrupper som våre medlemmer kan nyte godt av. Ved å benytte salgsutløsende annonser mot de som har sett våre filmer, klikket på våre annonser og besøkt lillehammer.com, kan du annonsere ditt budskap til personer som da allerede har tilegnet seg kjennskap til regionen.  Dette er en målgruppe som med stor sannsynlighet planlegger å besøke oss.

–> Les mer om retargeting kampanje på siden «slik kan du som medlem få mer oppmerksomhet»

Ny reiselivssjef i Visit Lillehammer

Ny reiselivssjef i Visit Lillehammer

Veslemøy Eineteig Wedum (39) er konstituert som ny reiselivssjef i Visit Lillehammer. Med dette ligger alt til rette for at reiselivsselskapet og medlemmene får den innsatsen de fortjener frem til det nye selskapet, Rada Reiseliv SA, er på plass over nyttår.

les mer
Ansvarlig markedsføring

Ansvarlig markedsføring

Ved å tiltrekke seg de riktige gjestene, gi ærlig informasjon og ta hensyn til miljøet, lokalsamfunnet og den langsiktige bærekraften, kan vi skape et reisemål som er både attraktivt og ansvarlig. Ansvarlig markedsføring spiller en nøkkelrolle i dette.

les mer