Sosiale medier 2022

Visit Lillehammer sin aktivitet i sosiale medier fokuserer i all hovedsak mot Facebook og Instagram. Vi har fokus på å være tilstede både organisk og betalt. Inkludering av innhold fra våre medlemmer er viktig.   

Flotte langrenssløyper på Skeikampen

Mest engasjerende post i Visit Lillehammer sin Instragram konto i 2022 | FOTO: @aarstider

Vårt innhold har som mål å inspirere, skape interesse og synlighet, i tillegg til å fortelle om opplevelser og muligheter i regionen. Vi har fokus på konvertering både til Lillehammer.com og våre medlemmers sosiale kanaler og nettsteder. Facebook og Instagram er våre desidert største kanaler, men vi har også jobbet noe betalt på SnapChat og TikTok, i tillegg til at vi er tilstede på YouTube.

Kort om årets fokus

Vi har i 2022 endret litt på prioriteringer fra tidligere. Siden vi ikke hadde egen innholdsprodusent eller markedssjef har vi benyttet større ressurser eksternt mot utvikling av innholdskonsepter i tillegg til å bruke eksterne innholdsprodusenter. I tillegg etablerte vi våren 2022 en liten gruppe med innholdsprodusenter for å samle krefter og sammen med bli sterkere og mer synlige i markdet. 

Som et resultat testet vi gjennom sommeren og utover høsten et sterkere samarbeid med medlemmer om å innhente innhold, vi ansatte 2 personer inn i Norges mest spennende sommerjobb, og vi landet på noen nye innholdskonsepter. Konseptet «Kom ta en morgenkaffe med oss» ble lansert som et konsept som skulle være enkelt for våre medlemmer å produsere innhold til bruk i våre kanaler.  

Les mer: Norges mest spennende sommerjobb
Les mer: Innholdskonsept: Kom ta en morgenkaffe med oss

Vi gleder oss til å få inn ny markeds- og kommunikasjonssjef, og med det flere ressurser til å jobbe disse prosessene videre inn i 2023 for å hente ut enda mer resultater. 

Facebook

(Kilde: Iconosquare)

Visit Lillehammer sin Facebook kanal hadde i 2022 en organisk rekkevidde* på 1,1 millioner, sammen med den betalte rekkevidden* på 7,2 mill har dette en økning på 15%. 

  • Innholdet vårt har betydelig høyere engasjement i juni / juli og fra midten av november og ut året.
  • Vi har publisert 40% færre poster enn forrige år.

Vårt publikum er ca 65% kvinner / 35% menn. Den største gruppa befinner seg i alderen 35-54 år.

I følge innsikt fra Meta business (Facebook) hadde vi i 2002:

  • 26 000 Reaksjoner / likerklikk, kommentarer og delinger
  • 91 649 Lenkeklikk 

Facebook er en kanal som brukes daglig av nesten 70% av Norges befolkning, og det er de voksne (40+) i samfunnet som har høyest bruk av kanalen (kilde: IPSOS) .

*Iconosquare definerer rekkevidden som summen av unike kontoer som så innhold assosiert med vår FB side hver dag i løpet av 2022. 

Refleksjoner: bruk av Facebook

Vi har trappet noe ned på ressursbruken på organisk posting på Facebook. Gjennom året har vi sett at lenkeposter (eks: 10 kulturperler eller Topp 10 sommeraktiviteter) fungerer bedre enn tidligere, og har derfor fokusert mer på å bruke blogginnlegg på Facebook. I tillegg ser vi at bilder har lett for å engasjere i kanalen vår. Vi ser også at innhold som retter seg mot en målgruppe som ligger på 50+ skaper mer rekkevidde og engasjement enn annet innhold.

Facebook-gruppen: Hva skjer i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Er en frittstående gruppe Facebook som er opprettet av Visit Lillehammer med mål om å øke synligheten av arrangement i regionen vår. Vi passer på at viktige arrangement i regionen kommer frem i kalenderen i gruppa, og har et lite øye med innholdet. Det brukes derimot ikke mye ressurser på dette. Facebook gruppa nærmer seg 4.500 medlemmer, og 15 – 20 medlemmer hos oss deler aktivt i gruppa.

Instagram

(Kilde: Iconosquare)

Visit Lillehammer sin Instagram profil hadde i 2022 en organisk og betalt rekkevidde på 2,7 millioner (ca 15% oppgang). I snitt hadde vi et engasjement på 1,65% per post (nedgang fra 2,7%). Vår mest likte og kommenterte bilde fikk ca 1100 likes og hadde et engasjement på ca 8,5%.

Noen flere fakta

  • 13 700 følgere
  • ca 3,9 millioner visninger av vårt innhold (-2%)
  • Gjennomsnittlig engasjement per post; 1,65%
  • Stor overvekt av norske følger (ca 78%)
  • Stories: postet ca halvparten av antall stories sammenlignet med 2021
  • Stories: potensiell rekkevidde på 500 000 (Reach per story summert, ikke unike brukere) (-45%)

Flotte bilder og fantastisk natur gir best resultater. Vi har som mål å vise en miks av bilder (både natur og aktivitet) for å ivareta rekkevidde og engasjement og med dette jobbe merkevarebygging for regionen.

Instagram er en kanal som brukes daglig av ca 40% av Norges befolkning. Kanalen er mest brukt av de yngste (18-29 år), men aldersgruppene mellom 30-60 har i snitt en daglig bruk mellom 40-45%  (kilde: IPSOS).

Refleksjoner: Bruken av Instagram

Instagram er en god visuell kanal. Vi har brukt året på å teste litt ulike strategier for å fylle denne med engasjerende innhold. Det blir mer og mer utfordrende å finne gode data, men i følge Meta Business har vi en veldig god økning i rekkevidde i sommer, og i førjulsperioden, mens engasjementet reduseres. 

Instagram og Facebook Stories «Takeover»

Med unntak av sommeren når «sommerjobben» var aktiv i reigonen var det muligheten for medlemmer å ta over Instagram Stories for en dag. Stories som gjør det bra er gjerne ekte og nære, og aktuelle. Lillehammer Live og Birkebeinerrittet var de medlemmene som oppnådde høyest antall visninger med 1.800 visninger.

TikTok

TikTok er en spennende kanal, som vi har testet litt i løpet av året. Vi har benyttet denne organisk gjennom «Sommerjobben», og bruker den i tillegg som en betalt kanal i kampanjer.  

Litt tall (organisk og betalt): 

  • Ca 1 million visninger 
  • 10 500 likes 
  • 1% engagement rate per video 

    TikTok brukes daglig av ca 20% av Norges befolkning. Blant de yngste brukerne (18-29 år) brukes denne appen daglig av 58%, mens aldersgruppen 30-39 er stigende og er oppe i nesten 30% daglig bruk. (kilde: IPSOS) .

    Youtube

    YouTube benyttes som en kanal for å distribuere video. Det har vært lite ny aktivitet i kanalen siste året, og aktiviteten i kontoen går derfor også natulig nok ned. Vi har testet litt YouTube shorts, uten at dette har gitt store resultater.

    Vi har i 2022 hatt ca 63 tusen avspillinger. Nesten alle seerne er i aldersgruppen 25-44 år. 

    YouTube brukes daglig av ca 30% Norges befolkning. Denne kanalen er også mest brukt av de unge, men aldersgruppen 30-39 er sterkt stigende, og er nå oppe i 47% daglig bruk. (kilde: IPSOS) .

     

    * Tallene i denne rapporten kan ikke sammenlignes med 2021 rapporten da flere av våre statistikker har endret seg i løpet av året. Endringer er derfor hentet ut basert på våre kilders nye tall.

    Aktiviteter 2023

    Aktiviteter 2023

    Aktiviteter 2023 Visit Lillehammer har gjennom 2023 levert i henhold til gjeldende strategier og planer. Visit Lillehammer er en viktig koblingsboks på kryss og tvers mellom offentlig og privat sektor og har gjennom 2023 arbeidet aktivt med å opprette kontakt og...

    les mer